IT 2017 VS IT 1990

Så igår var det dags för mig att se "nya" IT eller Det som den heter på svenska.
Som jag skrev igår hade jag rätt höga krav och förväntingar på den här filmen då jag älskar den klassiska filmen IT. Jag blev inte jättebesviken måste jag säga! Trodde faktiskt att den skulle vara sämre än vad den var och den var faktiskt inte ens dålig. Det dumma är väl dock att jag inte längre blir rädd av skräckfilmer! Blir inte ens paranoid efteråt som jag brukade bli förut. Jag var nog den enda i biografern igår som inte var rädd utan bara satt där med ett flin på läpparna som ett psycho, haha.
 
IT 2017 VS IT 1990:
För det första så trodde jag inte riktigt på att lilla Bill Skarsgård skulle passa som Pennywise men han gjorde faktiskt ett bra jobb! I orginalet känns Pennywise lite i mitt tycke som en äckelgubbe/pedofil men i den här nya är han mer som en clown som rymt från något mentalsjukhus. Han är alltså mycket mer crazy!
 
Gillar även att vi i den här nya filmen fick lite mer bakgrund om de olika huvudkaraktärerna, inte bara om Pennywise utan även om barnen som han försöker ta och deras rädslor som han "föder" sig på.
 
Fast att Pennwise har ett väldigt annorlunda utseende i den nya filmen tillskillnad från den gamla så tycker jag ändå att det passar då de hållt sig till en äldre version av clownkostym samt att de behållt hans karaktärsdrag som det röda håret med den höga pannan och hans flin (som faktiskt var värre i den nya filmen).
 

larsl

IT eller DET. Ja jag måste nog se den filmen
Jag läste boken, av Stephen King. När den kom ut på 80 talet. Cirka 1000 sidor skräck, åhh vad jag gillade den då. Jag läste alla Kings böcker då, jag var som besatt av hans skräckstories.
Men idag nästan 30 år senare så har den besattheten försvunnit. Läser mest kriminalare och livserfarenheter nu. ojdå det blev mycket, Ha det gott. Tipsa vidare

Svar: Kul att du gillade mitt tips! IT är ett måste men du måste verkligen se den gamla filmen innan du ser den nya!
madabouttea.se

Ajli Müller

Jag håller just på att se gamla It för första gången i livet. Jag har sett halva (låååång film!) men var tvungen att ta en paus, för även i vuxen ålder är den faktiskt rätt creepy tycker jag! Jag såg filmkritikern på nyhetsmorgon prata om, och göra jämförelser mellan, It nu och då. Men han sa faktiskt att den nya är minst lika bra om inte bättre :D Känns lovande!

Svar: Ja jag tycker den nya var bra!Men sen är jag ju sån där som alltid måste tycka att den gamla är bättre haha. Men i det här fallet kan jag nog inte direkt säga att någon är bättre eller sämre, de har båda sina egna höjdpunkter :)
madabouttea.se

Anna%20Munkhammar

Läste det här inlägget för ett tag sedan men hann inte kommentera då. Vad kul att läsa din jämförelse av de två filmerna. Jag borde egentligen se om den gamla och kolla nya igen men jag tyckte att slutet i den gamla verkligen var sådär med astmasprayet och det.

Svar: Jag är ju en sucker för kultskräckfilmer så jag gillar den gamla ^^ Den nya var dock också bra! Värd att se :)
madabouttea.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback