Forum Gdansk

2019-05-13 @ 19:54:05
Den här gången hade vi ett nytt mål i Polen.
Nämligen att besöka det nya shoppingcentrumet Forum som ligger mitt emellan Targ Sienny och Targ Rakowy i Gdansk. Jag hade kollat upp Forum lite grann innan vi åkte, men mest vad det var för butiker där och vart det låg så jag var inte alls beredd på hur stor det faktiskt var och hur mycket tanke och tid de lagt på själva arkitekturen. Nedan följer lite bilder samt info från mitt besöka på Forum.
 
 
Mycket av utsidan bestod av spegelglas.
Allt utanför shoppingcentrumet var byggt som en stor park i olika våningar. Där fanns fejkade vattedrag, söta gatuskyltar, broar och spanska trappor att sitta i. Gillade verkligen det stora lejonhuvudet runt hörnet innan en av entréer, det var SJUKT stort.
 
 
 
Fanns också ett gäng coola bänkar utanför.
Bänkarna såg ut som stora böcker som var vikta och alla hade sin egna design med färg, bilder och texter.
 
 
 
Hela insidan såg ut som en utsida.
Allt inne i gallerian var designat så att det såg ut som att man var utomhus. Där fanns vattendrag, balkonger, gatlyktor, broar, träd m.m. Kändes lite som att man var i något lyxkvarter nånstans i typ Venedig.
 
 
 
Fanns ett torg mitt i med provdockor/statyer med coola outfits.
Då jag inte kan polska så vet jag inte riktigt vad det här var men jag gissar på att det var någon form av designskoleutställning. 
 
 
 
Det fanns så många olika ingångar.
Har inte en aning om hur många ställen man faktiskt kunde gå in igenom och man såg nya utgångar/ingångar hela tiden. Tror nog att Forum kan vara den lyxigaste Gallerian jag någonsin varit i. Vi gick mest bara in i de butiker vi kände till förutom någon enstaka ny så som House och Homla. Skulle vi gått igenom allt (ca 200 butiker/restauranger) så hade vi behövt vara där en heldag! Kan verkligen rekommendera Forum om ni vill se någon storslaget, annars hade de i stort sätt samma butiker som både Riviera och Baltycka har.
 

Kommentarer
Postat av: Ajli Müller

Såååå fränt, har aldrig sett något liknande! Att insidan ser ut som utsida gillar jag ALLTID, finns en galleria här i Umeå som har utsidan på insidan och i Sundsvall finns också ett sådant ställe. Love it!

Svar: Eller hur! Jag har varit på en del stora gallerior men det här måste ha varit en av de mest påkostade jag varit i.
madabouttea.se

2019-05-14 @ 09:28:38 / URL: http://ajlimuller.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0