Sencha Sakura

2019-05-29 @ 20:29:02
Som jag skrev för ett tag sedan så fick jag hem en massa te.
Det var ju London Tea Exchange som var så gulliga och gav mig en hel låda med olika teer. Ni som följt mig ett tag eller känner mig vet ju att jag är helt te-tokig och skriver alltid ett inlägg om varje nytt te jag smakar ^^ 
 
Så här nedan kommer en liten recenssion samt bilder på det första ur min låda.
Direktlänk till teet hittar ni HÄR
 
 
 
Från hemsida om Sencha Sakura: "Ett exklusivt japanskt körsbärste, som är synonymt med japansk kultur. Teet är vackert utsmyckat med rosenblad och är berikat med en utsökt smak av körsbär. Känn smaken av vår fångas i denna mjuka, härliga blandning av premium Sencha grönt te med körsbärsblommor, traditionellt känt som Sakura. Delikat både när det gäller smak och estetik".
 
 
Min åsikt: Det här teet luktar så sjukt gott! Kan nog vara ett av de mest väldoftande teer jag någonsin har provat och då hade jag bara öppnat påsen. En ljuvlig söt men väldigt fräsch doft och absolut inte sån där konstgjord parfymigdoft som en del kan ha. Det har en fin ljus grön färg och man känner doften ännu bättre efter att man hällt på det varma vattnet. Smakade först utan både honung och mjölk för att riktigt känna smaken och den är lika god som doften. I vanliga fall kan jag tycka att gröna teer kan dofta mycket men ofta ha väldigt lite smak, så var inte fallet här.
 
Kan verkligen hålla med om att man känner smaken av vår! När jag hade hällt i lite mjölk och tillsatt min vanliga tesked honung så tycker jag att smakerna framhävdes ännu mera. Tycker det var ett väldigt gott te, sött men absolut inte alls för sött i smaken även efter en tesked honung. Jag tror att detta kommer att hamna på min topp 5 lista.
 
 
Mitt Betyg: Det får 5 av 5 tekoppar!
 


RSS 2.0