Så där stod vi utan avlopp!

2021-03-18 @ 16:35:33
Nu var det länge sen igen sen jag skrev något här.
Har egentligen haft en hel del att skriva om men har inte direkt haft lusten till det. Som jag nämnt i något tidigare inlägg så hade vi lite problem med avloppet i huset och mer problem med det blev det också. Till slut tog vi tag i att bila upp (slå upp) golvet nere i källaren där avloppet ligger och det visade sig att det var läckage på ett flertal ställen samt att en stor del rör inte ens hade någon botten kvar och allt rann i stor sätt bara ut i grusen/jorden under huset.
 
Så där stod vi utan avlopp!
Behöver jag ens nämna vilken ångest och panik jag hade efter att vi hade upptäckt detta?? Kände bara att jag hade gjort världens största j*vla misstag när jag köpte det här huset och ville typ bara elda upp det!! Ringde ett ex antal rörmokare men absolut INGEN hade tid att hjälpa oss, tydligen var det inte akut nog för dem att vi stod här helt utan avlopp. Till slut fick jag numret till en rörmokare som min systers sambo kände och det var verkligen som en skänk från ovan då han kunde komma på direkten och fixa en provisorisk lösning åt oss. Han sa sedan att vi skulle ta och bila upp resten av golvet längst med avloppet och gräva fram allt så skulle han, trots att han var fullbokad komma och fixa ett helt nytt avlopp åt oss. Så nu har vi äntligen ett nytt och fungerande avlopp i huset!
 
Som sagt det har hänt en hel del grejer i det här huset.
Inte direkt det man ville börja med att renovera när man precis flyttat in men man måste ju ha ett fungerande avlopp hemma så man kan gå på toa, duscha m.m. Fick dock tag på en sak till sovrumet härom dagen. Har letat sen vi flyttade efter några sänglampor in dit och nu hittade jag två stycken på loppis som jag tyckte kunde passa in efter lite fix! Gav 150kr för båda och sen köpte jag en sprayfärg för 90kr så jag tycker det var ett helt okej pris då de lampor jag kollat på innan har laget från 500kr stycket och uppåt.
 
 
Så här såg de ut när jag köpte dem.
Guldiga (verkligen inte min stil) och med gräsligt fula skärmar.
 
 
Och så här blev dem efter att jag hade fixat till dem!
Vita och utan skärmar.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0