Saffransbullar

Härom dagen bakade jag ju Saffransbullar.
Tänkte dela med mig av mitt recept här nere, blir ca 30-40 bullar beroende på hur stora man gör dem.
 
 
 
Deg
50g jäst
6 dl fingervarm mjölk
2 påsar saffran
150g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
1/2 tsk salt (jag skippar dock alltid saltet)
15-17 d vetemjöl
 
Fyllning
75-100g smör
1 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
 
Garnering
1 vispat ägg
pärlsocker
 
Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk + saffran och rör om tills jästen löst upp sig. Tillsätt sen smör, strösocker, ägg och salt.Rör ihop och tillsätt vetemjölet lite i taget tills du fått en smidig deg. Låt degen jäsa under en bakduk i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader sen är det dags att baka ut dina bullar. Jag kör alltid snurror när jag gör bullar men vanliga går också lika bra! Låt sedan jäsa i 30 minuter till innan du penslar dem med ägg, lägger på pärlsockret och sätter in dem i ugnen. De ska vara i ugnen ca 7 minuter.
 

Kommentera här: